2021. szeptember 23., csütörtök

Csapatbajnoki kisokos

Úgy gondoltuk, hogy az első hazai kettős rangadó előtt érdemes röviden ismertetni a Pest megyei asztalitenisz-csapatbajnokságok rendszerét.

 

Két bajnoki osztályban összesen harminchét csapat indult a megyei CSB idei küzdelmeiben. Az Albertirsai SE I. az I/A osztályban, az Albertirsai SE II. a három csoportra osztott második vonal (I/BC) déli régiójában szerepel. Ebben a két sorozatban egyaránt 10-10 csapat versenyez.   

Az A-ból, elvileg, az első két helyezett feljut az NB III-ba, az utolsó négy pedig kiesik. A BC jelű bajnokságból - egy rájátszás után - összesen két gárda jut fel az első osztályba. 

A helyezések őszi-tavaszi fordulók, oda-visszavágók alapján, körmérkőzés formában dőlnek el. A sorrendet a megszerzett pontok száma dönti el. A győzelem 3, a döntetlen 2, a vereség 1 pontot ér. (Ha egy csapat nem áll ki a mérkőzésre, nem kap pontot.) Azonos pontszám esetén a holtversenyben lévő csapatok egymás elleni eredménye dönt (győzelem, játszmaarány, poénarány sorrendjében). 

A csapatbajnoki találkozókat 4  fős  csapatok vívják.  A végeredmény 2 páros, majd 16  egyéni mérkőzés után alakul ki.Valamennyi mérkőzés 3 nyert játszmáig tart. Egyesben - leghamarabb az első kör után - egy csere megengedett. Párosra olyan játékos is nevezhető, aki egyéniben nem szerepel. 


Hajrá, Irsa!


 


 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése