2021. szeptember 15., szerda

Hibátlan maradt az Albertirsai SE II. is

Az első forduló értékelésekor megjegyeztük, hogy az ASE II. a megyei másodosztály egyik legerősebb alakulatát győzte le. Sokkal bölcsebbet a csapat újabb mérkőzése után sem írhatunk. 


Múlt szombaton a többek között Baliczky András és Németh Sándor nevével fémjelzett Tápiógyörgye otthonában vendégszerepeltek Gecser Zsolték. 

A bajnokságot a TASK II. is jól kezdte, a Cegléd ellen játszókhoz  ráadásul ezúttal Varga István is csatlakozott. A hazaiak tehát csupa magasabb osztályt megjárt, rutinos játékossal és - szokás szerint - baráti szeretettel, frissítőkkel fogadták az albertisaiakat. 

Akik tényleg elég frissen mozogtak. Mindkét nagyon jó györgyei párost alaposan megdolgoztatták, és csak kevésen múlt a villámrajt (1:1). Egyéniben, legalábbis a meccs elején, az előzetesen kedvezőbbnek ítélt párosításokból jöttünk ki jobban. Szelei Mihály Faragó Sándort, Czinege Lajos Molnár Lászlót tudta legyőzni. Nagy Ferenc Baliczky Andrást igyekezett kifárasztani, Mári Menyhért pedig Németh Sándorral melegített (3:3).

Nem kalkulált eredmények főleg 4:4 után kerültek a meccslapra. Czinege Lali jobbnak bizonyult Németh Sándornál, és nyert a taktikai okokból egy plusz mérkőzést vállaló Nagy Ferenc is (6:4). Megint nagy bravúrt vitt véghez, és megint 0:2-ről fordítva(!) Mári Menyhért, aki Baliczky Bandit verte meg - természetesen a legnagyobb tisztelet mellett. A harmadik kör elejére ezzel a pazar sorozattal 7:4-re alakult az állás. Mivel ebben a szakaszban csak a Németh -  Gecser találkozó alakult kedvezőtlenül, irsai vereségtől már nem kellett tartani (9:5). 

Hamarosan már semmitől sem kellett tartani. Czinege Lajos, stílusosan Baliczky András ellenében,  begyűjtötte negyedik (a párost is számítva ötödik) győzelmét, ami egyúttal biztossá tette a piros-fekete címeresek sikerét is (10:5).   




Ha készült volna publikálható fotó a mérkőzésről, az legalább olyan érdekes lenne, mint ez, ami a tápiógyörgyei Gulya-gyep (a Tápió-vidék egyetlen nagyobb kiterjedésű nyílt ártere) egy kis részletét mutatja be. Forrás: https://tapionaturpark.hu/  


Ide illene a beszámoló végére, hogy épp most, a csodás rajt, az újabb három pontocska  után nagyon fontos, hogy megmaradjon az eddig látott elszántság, bátorság és alázat, ami eddig a két csapatunkat jellemezte. 

De a tegnapi edzésre is huszonhatan jöttek el,  úgyhogy nincs itt semmi látnivaló. Illetve, hogy ne lenne? Szeptember 23-án - a sportág történetében első alkalommal - kettős rangadó a Dolina utcai csarnokban!  Mindenkit várunk szeretettel.  


Pest megyei I/BC 2. fordulójában: 

Tápiógyörgyei ASK II. - Albertirsai SE II. 6:12


Egyéni győzelmek: 


TASK II.

Baliczky András 2/4

Németh Sándor 2/4

Varga István 1/3

Faragó Sándor 0/4

Molnár László 0/1


ASE II.

Czinege Lajos 4/4

Szelei Mihály 3/4

Mári Menyhért 2/4

Gecser Zsolt 1/2

Nagy Ferenc 1/2


Páros győzelmek: 


TASK II.

Molnár László, Németh Sándor 1/1

Baliczky András, Varga István 0/1


ASE II. 

Czinege Lajos, Szelei Mihály 1/1

Nagy Ferenc, Mári Menyhért 0/1


Részletes eredmények ITT!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése