2021. szeptember 6., hétfő

Újhartyán kipipálva

Első alkalommal nyert albertirsai pingpongcsapat Újhartyán ellen. A siker értékét növeli, hogy a történelmi tettet az ASE II. hajtotta végre, méghozzá idegenben.


Nem készült el tanévkezdésre a kivitelező a hartyáni iskola tornacsarnokának felújításával, ezért elég méltatlan körülmények között, lényegében egy építési terület közepén került sor az idei Pest megyei csapatbajnokság I/BC osztályának nyitómérkőzésére. Erről persze a hazaiak is csak annyira tehettek,  amennyire a mieink, így mindenki nyugodt lélekkel elfogadta a megváltozhatatlant. 



Magad, Uram... - újhartyáni játékosok rendhagyó bemelegítése az Albertirsai SE II. elleni bajnoki mérkőzés előtt


A helyieknek nem csak a rendezéssel akadtak komoly problémáik: több játékosukat nélkülözniük kellett  az első fordulóban, ráadásul egy rendkívül motivált ellenfelet, csupa szelidíthetetlen oroszlánt fogtak ki erre a napra.  Igaz, a papírforma ezzel együtt is mellettük szólt, hiszen a két csapat legutóbbi találkozóját 18:0-ra ők nyerték...  

Egyébként távolmaradó nálunk is akadt. Az elmúlt években Singljár Mihály és Kovács László is rendszeres szerepelője volt beszámolóinknak, ezúttal azonban egyikükre sem számíthattunk.    


Egy újabb bizonyíték arra, hogy senki sem lehet vonzóbb egy asztaliteniszezőnél - legfeljebb kilenc asztaliteniszező. Vagy - a háttérben meghúzódó Mandovics Tibivel együtt - tíz 


Számíthattunk viszont - a golyóstollra! Úgy tűnik, a csapatból többen is meccsbeírás szakon szereztek képesítést, mert kiélezett meccsen ennél profibb jegyzőkönyvet még a világon nem hozott össze senki!

A két páros után 2:0-ra, az első egyéni kör végén 6:0-ra, a második befejeztével 9:1-re vezettünk. Volt ebben a kilencesben sima parti, de nagy fordítás is: Szelei Mihály és Mári Menyhért is 0:2-ről felállva keserítette Serfel József életét. Még a csere is jól sült el: nyert Nagy Ferenc, aztán a helyére baálló Gecser Zsolt is. A nagy rohamot egy hármas vereségsorozat fékezte le, amivel valamelyest felzárkóztak az újhartyániak, ám a találkozó végkimenetelét érdemben már nem befolyásolhatták; az elkerülhetetlen irsai győzelmet Czinege Lajos még az utolsó forduló előtt bizonyossá tette (10:4).

A tét nélküli hajrára kicsit elfáradt a társaság. Mári Menyhért még fogott egyet, a többiek - nagy küzdelemben - kénytelenek voltak fejet hajtani  aktuális riválisuk előtt.

Ez azonban már tényleg nem sokat számít. Az ASE II. (klub)történelmet írt, és derűlátóan készülhet a folytatásra, hiszen megverte a teljes megyekettes mezőny egyik legerősebb alakulatát. Ez pedig keveseknek sikerül majd.


A Pest megyei I/BC 1. fordulójában: 

Újhartyán VSE - Albertirsai SE II. 7:11 


Egyéni győzelmek: 


Újhartyán VSE

Kriszt Imre 3/4

Serfel József 2/4

Fajth Antal 1/4

Zekovits Károly 1 /4


ASE II.

Czinege Lajos 3/4

Mári Menyhért 3/4

Nagy Ferenc 1/1

Gecser Zsolt 1/3

Szelei Mihály 1/4


Páros győzelmek: 


Újhartyán VSE

Fajth Antal, Serfel József 0/1

Kriszt Imre, Zekovits Károly 0/1


ASE II. 

Nagy Ferenc, Mári Menyhért 1/1

Czinege Lajos, Szelei Mihály 1/1


Részletes eredmények ITT!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése