2019. január 1., kedd

Három érmet nyertünk a Diákolimpia Pest megyei döntőjében

Öt egyéni versenyzőnk és egy csapatunk kvalifikálta magát az asztalitenisz Diákolimpia megyei döntőjébe, amelyet ezúttal Taksonyban rendeztek.


A pilisi illetőségű Ujlaki Zsombor a monori körzetet képviselte volna az igazolt fiúk között, de iskolája érdektelensége miatt végül nem tudott elindulni a versenyen. 

Az összevont cegléd-dabasi körzetből továbbjutott albertirsaiaknak nem voltak hasonló problémáik: a Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Általános Iskola testnevelője, Nagy Lászlóné Marika néni mindent megszervezett, a gyerekeknek csak játszaniuk kellett.  


A katolikus iskola küldöttsége a megyei Diákolimpián


Az egyéni versenyszámok közül elsők között fejeződött be az I-II. korcsoportos "A" kategóriás - igazolt - fiúk küzdelme. Összesen két induló volt, az egyik az ASE versenyzője, Mári Benedek

Benedek versenyengedélyét egy pályázat miatt, a szövetség ösztönzésére váltottuk ki, így került ebbe a nem neki való kategóriába. Másodikosként, kis egyesületből indulva nem is lehetett esélye két évvel idősebb dunakeszi vetélytársa ellen, de elszántsága, szorgalma és szemmel látható játékszeretete miatt sokak elismerését kiváltotta így is. Azért pedig, hogy összesen ketten neveztek egy megyei eseményre, nem nekünk kell kényelmetlenül éreznünk magunkat...


Mári Benedek (fotó: DMTK)


A nem igazolt lányok mezőnyében egy-egy indulónk volt mindkét általános iskolai korosztályban. Az alsó tagozatosok között  Mári Berta egy győzelemmel és egy vereséggel lépett tovább a csoportjából. A négy közé jutást nem sikerült kivívnia, mert a létező legkisebb különbséggel kikapott a későbbi ezüstérmestől. 

Az éppen csak felsős Benkó Martina már a selejtezőben találkozott a végső győztessel és a második helyezettel is, és bár jól játszott, nem volt sansza az idősebbekkel, gyakorlottabbakkal szemben. 

Annál több esélye volt a nyolcadik osztályos Ma Róbertnek a III-IV. korcsoport "B" kategóriájában! Robi hullámzó teljesítményt nyújtva, de veretlenül menetelt az elődöntőig, ahol sajnos egy újabb átmeneti mélypont következményeként veszített. A bronzmeccsen azonban megint jól pingpongozott, így felállhatott a dobogó harmadik fokára. Csapatban aztán, amikor már nem csak magáért kellett játszania, hanem a többiekért is, négyből négy győzelmet aratott. Többek között megverte az országos döntőbe jutott veresegyházi fiút és korábbi  elődöntőbeli legyőzőjét is. Faragó Norbert  a csoportkörben hozott rendkívül fontos, továbbjutást érő mérkőzést, Plattner Balázs pedig a harmadik helyről döntő összecsapáson segítette ki a társait, és biztosította be iskolája harmadik érmes helyezését.  


III-IV. korcsoport, fiú csapat: a dobogó harmadik fokán az albertirsaiak
      
  
A nap különleges, bár nem az asztaliteniszhez köthető színfoltja Lakatos Károly látogatása volt. Az egykori kiváló labdarúgó az albertirsai öregfiúk részére aláírt ajándéklabdát hozta el Taksonyba, és adta át az ifjú pingpongosoknak. (A labdán több tatabányai futball-legenda dedikálta, mások mellett Csapó Károly, Szabó György és Kiprich József is. A relikviát az ASE öregfiúk közössége valamelyik jótékonysági akciója során használja majd fel.)   


Közös kép Lakatos Károllyal (homályos lett, de majd kicseréljük)


Lakatos Károly 407 NB1-es mérkőzésen szerepelt a Tatabányai Bányászban. Kétszeres bajnoki ezüst- és bronzérmes. Pályára lépett azon az 1981. szeptember  16-i UEFA Kupa mérkőzésen is, amelyen a TBSC 2:1 arányban legyőzte a Real Madridot.

A mérkőzés összefoglalója: 


   


A 90 perc:







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése