2019. január 1., kedd

Diákolimpia, budapesti döntő

Fővárosi iskolába járó tanítványaink közül is sokan bejutottak a Diákolimpia területi döntőjébe. 



A körzeti-kerületi selejtezők után négy Albertirsai SE kötelékébe tartozó asztaliteniszező folytathatta szereplését a verseny budapesti fordulójában. (Illetve négyen folytathatták volna, miután a IX. kerületi tornát megnyerő Mári Demetert iskolája - ki tudja, miért - nem nevezte az Ormai Csarnokban rendezett döntőre.) 

A felsős  lányok között az "A" kategóriában rajthoz álló Xiao Yu viszont ott volt, és három jó mérkőzést vívott ranglistás ellenfeleivel. Yu, ha lehetősége lenne többet edzeni, biztosan hamar korosztálya legjobb 50 játékosa közé kerülne.

Ugyanebben, azaz a III-IV. korcsoportban versenyzett Takács Hanna, aki - ezt többször megírtuk már - szintén egyesületünk partneriskolájában (Vajk-sziget) kezdte az asztaliteniszt. Jelenleg a KSI-ben edz, és nagy öröm látni, hogy a megfelelő minőségű és mennyiségű munkának köszönhetően milyen gyorsan fejlődik. A ma kiadott országos ranglista 27. helyén áll, a Diákolimpián 5. lett. (Húga, Lili, aki hasonló utat járt be, mint Hanna, ezúttal ezüstérmet nyert, és utazhat az országos döntőre.)

A középiskolások között Kókai Levente (Bercsényi Miklós Szakgimnázium) és Kókai Zalán  (Szent István Gimnázium) szerepelt. Levente a főtáblán, a legjobb nyolc között esett ki. A négy közé csak TOP 20-as ifjúsági versenyzők fértek be...       


Kókai Levente (fotó: Garami Zsolt - archív)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése