2019. december 23., hétfő

2019 legjobbjait jutalmazták

December 20-án adta át Csernák Renáta, az Albertirsai SE elnöke, Kiss-Bartos Dorottya, az egyesület gazdasági vezetője, valamint Fazekas László polgármester az év legjobb sportolóinak járó díszokleveleket a Városházán. Szakosztályunk idén is három asztaliteniszezőt terjesztett fel erre a díjra. Az alábbiakban az ő méltatásukat olvashatják.



Az Alberti-Irsai Iparos Ifjúság Önképző Egyesülete már 1937-ben megalapította a két testvértelepülés közös asztalitenisz szakosztályát. A jelenlegi tagság egyelőre keveset tud az elődök munkásságáról és eredményeiről, így legalább a sportág 2011-es helyi újjászervezésében részt vevőket igyekszik számon tartani, és a maihoz hasonló alkalmakkor méltatni. 



Az albertirsai pingpongos baráti kör nagy szeretettel terjesztette fel az év sportolója címre a klub legelső XXI. századi bajnoki mérkőzésén is szerepelt Gecser Zsoltot. 

Zsolt töretlen győzni akarása, ügyszeretete mindannyiunk számára példa. Játékosként, szervezőként, a gyermek asztalitenisz segítőjeként is mindig számítani lehet rá, hiszen semmit sem tesz fél szívvel. Jellemző, hogy bár tudása alapján egy osztállyal feljebb is sikeresen szerepelhetne, leglelkesebb tagja megyei harmadosztályú csapatunknak. 



Gecser Zsolt is ünnepélyes keretek között vehette át a díjat (fotó: Tímár Gyula)

     

Fontos szervezői, gazdasági feladatokat látott el a megye C-s csapat és a gyerekek mellett következő díjazottunk, Szelei Mihály is. Misi munkájának, meggyőző erejének nagy szerepe van abban, hogy az irsai pingpongosok egy népes baráti társaságból szervezett sportközösséggé váltak – miközben a baráti légkör is megmaradt. 

Játék közben - és az életben is - folyton fejlődni, nyerni akar, ennek révén átlag felett képes motiválni a környezetét. Ugyanakkor tiszteli mások teljesítményét, elfogadja a méltán elszenvedett vereséget. 

Amiből azért évről évre kevesebb gyűlik össze…




Az asztalitenisz szakosztály neveltjeinek tehetséges első generációjából, ami 15-16 évesek közül mindenki megkapta már azt az elismerést, amit most vehet majd át Plattner Balázs. Nem azért, mert nem érdemelte meg, vagy mert a többiek számottevően jobbak lettek volna nála. 

Egyszerűen és szükségszerűen hosszabb ideig tartott, amíg a Balázs személyiségéhez, vagyis a megfontoltságához, az elemző gondolkodásmódjához, az átlag feletti intelligenciájához és a szerénységéhez illeszkedő taktikai és technikai repertoár elég széles lett ahhoz, hogy felvegye a versenyt támadóbb felfogású társaival.

Az elmúlt egy évben körzeti és megyei Diákolimpián, az országos KIDS Kupán, regionális versenyen is szerzett érmet, valamint a nemzeti korosztályos ranglistára is felkerült.   



Szelei Mihály (balra), Tímár Gyula (a szakosztályvezetés képviseletében), Gecser Zsolt és Plattner Balázs  


Szívből gratulálunk valamennyi díjazottnak. Hajrá, ASE! 


Az eseményről készült felvétel megtekinthető a Szabad Híradó Facebook-oldalán.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése