2019. december 9., hétfő

Amatőr liga

Balszerencsés körülmények között kapott ki a 10. forduló rangadóján megye B-s csapatunk. A tét ellenére szolid hangulatú találkozó 10:8-as végeredménye kicsit csalóka, hiszen a hazaiak végig tartották korán megszerzett előnyüket.



A keret tagjainak különböző elfoglaltságai miatt eleve az utolsó pillanatra időzítettük az indulást, aztán forgalmi okok miatt jókora késéssel érkeztünk meg Dunaharasztiba az év eddigi legfontosabb mérkőzésére. Nem jutott idő a szokásos meccs előtti szertartásokra, amelyek rendesen a ráhangolódást segítik, és persze az alapos  bemelegítés is elmaradt. 


ASE I.


Mire meccskész állapotba kerültünk, tetemes előnyt szerzett a DMTK III.: elúszott a két páros, és négyből három egyéni is. Az idény során először veszített a Mári Sándor - Szász András pár, sőt Márin Perényi Péter is kifogott. A haraszti játékos 7:10-ről, 5:9-ről is nyert szettet, ami jól mutatja, hogy főleg fejben voltak gondjaink (1:5). 

Két sima győzelemmel felzárkóztunk valamelyest, de csak időlegesen, mert buktunk is rögtön kettőt. Különösen Váradi Gyula betlije volt fájdalmas, mert a fiatal Kovács Marcell ellen 5:2-re vezetett a döntő játszmában (3:7).

Még ekkor is beállhatott volna kedvező fordulat. Mári Sándor összekapta magát, zsinórban háromszor nyert 3:0-ra , a harmadik körben például Keresztesi Józsefet verte ilyen arányban. Így gyorsan 4:7-re módosult az állás, és az ekkor hátralévő hét találkozóból egyik sem tűnt reménytelennek. Csakhogy az egymást követő 3:2-es csatákból egyet húztunk be mindössze, a végére szintén háromig jutó Váradi Öszi révén. 

Szász András 0:2-ről még beérte Kovácsot, az ötödik szettben viszont megint nem tudta elkerülni vetélytársa nagy erejű tenyereseit. A vállát fájlaló Tímár Gyula (edzésen, ártalmatlan szituációban sérült meg) egyetlen sanszos meccsén 2:1-re vezetett Friedman Tamással szemben, végül mégis gratulálnia kellett. 5:9-re alakult az állás, majd mindjárt 5:10-re, mert újból Gyuszi következett, aki ekkorra már alig volt játékképes állapotban...


DMTK III.



Még kozmetikáztunk az eredményen, de az utolsó, megnyert  párosításoknak legfeljebb tavasszal, pontegyenlőség esetén lehet majd jelentőségük. 

Mert egyelőre nincs pontegyenlőség. 

Dunaharaszti megérdemelt sikere révén átvette tőlünk a vezetést, és papírforma szerint ezt a pozícióját meg is őrzi az őszi szezonból hátralévő egy forduló alatt. Ránk még egy gyáli küldetés vár, és ha nem történik malőr az utazás során, vagy nem követünk el más, leginkább a magunkfajta amatőrökre jellemző hibát, legalább a második helyünket megtarthatjuk. 



A megye B 10. fordulójában: 

Dunaharaszti MTK III. - Albertirsai SE I. 10:8 


Részletes eredmények ITT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése