2019. december 5., csütörtök

Meglepetés a megyei harmadosztályban

Eddig nem az albertirsaiakról szólt a megye C-s bajnokság, legutóbb azonban dobogóst vert az ASE II.



A csapatnak mindig vannak hiányzói, emiatt nyerhető meccsek úsztak el. A harmadik helyen álló King-Pong SE I. ellen is nélkülöznünk kellett Singljár Mihályt, Mári Menyhértet és Kovács Lászlót, ám a vendég százhalombattaiak sem számíthattak Molnár Bélára és Duma Istvánra.

Az első ütésváltástól érződött, hogy ezen a napon nem lesz kimutatható különbség a két négyes játéktudása között. A Czinege Lajos - Szelei Mihály pár meg is szorongatta a Balog István - Péics Károly duót, Burka Zoltán és Gecser Zsolt pedig - a kezdeti kapkodást levetkőzve - legyőzte  Antal Istvánt és Simon György Attilát (1:1).



Albertirsai SE II.



A döntetlent az első egyéni forduló után is tartottuk, sőt, a 0:2-ről felálló Szelei Misinek majdnem sikerült némi előnyt is kicsikarnia. Végül ugyan kikapott Antal Istvántól, de a bőrét nem adta olcsón. (A teljesítménylista élmezőnyéhez tartozó battai pingpongos később sem unatkozott: minden mérkőzése öt játszmában dőlt el.) 

Fordulatot az új kör sem hozott. Négy szoros összecsapásból a két döntő szettest nyertük meg, noha a másik kettőnél is mutatkozott esély. 7:3 éppúgy lehetett volna, mint 3:7, így alakult, igazságosan, 5:5-re az állás. 

Innen közös megegyezéssel három asztalon zajlott tovább a küzdelem. Az egész este nagyon összeszedett Gecser Zsolt Péics Károlyt múlta felül, az eleinte bizonytalan Czinege Lajos megtáltosodott, és Simon György Attila után Balog Istvánt is megverte. Ebben a szakaszban csak Burka Zoli vérzett el, akinek nem feküdt, hogy minden pont türelmes előkészítést igényelt. Általában két szép poénért három semmilyen, csúnya és főleg elveszített labdamenettel fizetett (8:6).



King-Pong SE I.



A hajrában sima 0:3-mal ért véget a Burka - Péics, valamint a Szelei - Balog párharc, viszont sima 3:0 lett a Gecser - Simon meccs. Azaz az egyre határozottabb Czinege Lajos a mérkőzésért játszott a többiek által alaposan megdolgoztatott Antal Istvánnal.

2:2-ig hullámzó teljesítményt nyújtottak a felek, ám az ötödik szettben egyértelműen Lajos akarata érvényesült. Ezzel némileg szerencsés, némileg meglepő, de semmiképp nem érdemtelen győzelmet aratott az ASE II.

A sikerben elévülhetetlen érdemeket szerzett a remeklő Gecser Zsolt és Czinege Lajos.  Szelei Mihály és Burka Zoltán egy-egy pontot jegyez a tízből, ám az is újfent bebizonyosodott, hogy egy küzdelmes vereséggel is lehet segíteni a társakon, amennyiben sokat elveszünk az ellenfél fizikai és mentális erejéből.


A megye C 6. fordulójában:

Albertirsai SE II. - King-Pong SE I. 10:8


Részletes eredmények ITT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése