2019. december 31., kedd

Befejeződött a fővárosi Diákolimpia is

Diákolimpián induló versenyzőink ebben az évben is kihozták a sorozatból, amit csak lehetett. 



A Cegléd körzeti és a Pest megyei Diákolimpiáról már beszámoltunk, időközben véget értek a fővárosi küzdelmek is. Mivel egyesületünk több játékosa budapesti tanintézménybe jár, érdekeltek voltunk néhány kerületi selejtezőben.

A X. kerületben csak felvezető versenyt rendeztek, nem kvalifikációs tornát, így Plattner Balázs (Szent László Gimnázium) minden további nélkül nevezhetett a döntőre. Valamivel rögösebb utat jártak be a ferencvárosi diákok, Mári Berta, Mári Demeter és Mári Menyhért (Lónyay Utcai Református Gimnázium). A továbbjutást mindhárman kivívták. Az ötödik osztályos Berta a III-IV. korcsoportos nem igazolt lányok között 2. lett, de a finálén egyéb iskolai program miatt nem vett részt. Testvérei az igazolással rendelkező fiúk között aranyérmet nyertek; Demeter a III-IV., Menyhért az V-VI. korcsoportban. 



Mári Demeter adogat



A döntőre ezúttal is az Ormai László Asztalitenisz Csarnokban került sor. A miénkhez hasonló kis klubokban nevelkedő fiatalok számára általában nem sok babér terem itt, főleg két korosztályt összefogó versenyzői kategóriában, és már az élmény, hogy asztalhoz állhatnak a válogatott székhelyének számító létesítményben.





Plattner Balázs



Idén - az előző kiírással ellentétben - senkinek nem sikerült főtáblára jutni, de ez nem nagy meglepetés. Például a nagyobb fiúk közül az érmesek a serdülő ranglista közvetlen élmezőnyéhez tartoznak, jobbára  NB I-ben  játszanak, és naponta edzenek annyit, mint a mieink két hét alatt...

Vagyis nekünk tényleg a részvétel a fontos. Egyúttal az a maximum is.



Mári Menyhért (szemben)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése