2018. szeptember 4., kedd

Gyerekpingpong: szolid tavasz, országos érmekkel

Ritkán maradt el edzés, és nagyjából sikerült megfelelnünk a pénzügyi kihívásoknak is, de az utánpótlás tagjai roppant keveset versenyeztek az elmúlt félévben. 



Ritkán maradt el edzés, és nagyjából sikerült megfelelnünk a pénzügyi kihívásoknak is, de az utánpótlás tagjai roppant keveset versenyeztek az elmúlt félévben.

A csoportot a legutóbbi időszakban is Mári Sándor, Pjeczka János és Szász András működtette, de az irsai gyerekpingpong életben tartásában továbbra is nagy szerepe volt az alapokat biztosító felnőtt közösség egészének, az idősebb versenyzőknek, a szülőknek és az evangélikus iskola vezetőségének.


32 indulója volt a teljes egészében pályázati pénzből megvalósított albertirsai I. Kistérségi Utánpótlás Asztalitenisz-versenynek. A 2018. február 24-i eseményre négy egyesület, de összesen nyolc település (Albertirsa, Budapest, Cegléd, Ceglédbercel, Csemő, Nagykőrös, Pilis, Üllő)  delegált játékosokat. Célunk a sportág népszerűsítése, játéklehetőség biztosítása, a kapcsolatépítés és a toborzás volt. Mindezek megvalósulása érdekében, a diákolimpiai korosztályi besorolást követve összevont kategóriákat hoztunk létre, de a versenynap végén életkoronként és nemenként is eredményt hirdettünk. A szépszámú jelentkező ellenére eldöntöttünk minden helyezést; 118 találkozót játszottunk le, és a szokottnál több vigaszági kategóriát kialakítva rengeteg jutalmat osztottunk ki. (Az esemény fotóit Garami Zsolt készítette. további képek a témában: https://photos.app.goo.gl/Ei8JwzEkMPhd7oG68.)





I. Kistérségi Utánpótlás Asztalitenisz-verseny összevont számainak végeredménye:


I-II. korcsoport, fiú - lány:

1. Határ Nikolett (Ceglédi VSE)
2. Hoffer Dávid (Ceglédi VSE)
3. Kovács Botond (Csemő)
3. Borbély Mátyás (Ceglédi VSE)


III. korcsoport, fiú - lány:
Mári Menyhért

1. Olgyay Barnabás (Csemő)
2. Kis Ármin (Ceglédi VSE)
3. Deli Zsombor  (Ceglédi VSE)
3. Határ Nikolett  (Ceglédi VSE) 


IV. korcsoport, fiú - lány:

1. Mári Menyhért (Albertirsai SE)
2. Kis Ármin  (Ceglédi VSE)
3. Olgyay Barnabás (Csemő)
4. Benkó Ádám (Albertirsai SE)


Kőházi Eszter 


V-VI. korcsoport, fiú - lány:

1. Kőházi Eszter (Albertirsai SE)
2. Bognár József (Csemő)
3. Lévai Ferenc (Csemő)
3. Mári Tekla (Albertirsai SE)




Kistérségi utánpótlás asztalitenisz-verseny, Albertirsa, 2018. 02. 24. 

Ez volt a nagy dobásunk. Sok régiós eseményről lemaradtunk amiatt, mert nem tudtunk alkalmazkodni a túlságosan későn véglegesített időpontokhoz. (Sajnos az új szezon ugyanezzel a problémával indul...) Azért, bár változatos kerettel, minden alkalommal eljutottunk a  három állomásos utánpótlás DC csapatversenyre, amely lehetőséget biztosított arra, hogy erősebb és testre szabott ellenfelekkel is megmérkőzzenek fiataljaink. Ennek a sorozatnak az U8-13 leány kategóriájában összesítésben a 4. helyen végeztünk - pedig versenyzőink (Benkó Martina, Mári Berta, Xiao Yu) csak a két vecsési viadalon tudtak elindulni.

Nem mellékesen: idén is sikerrel szerepeltünk a katolikus iskolák országos versenyén Gödöllőn. Eredményeinkről az Albertirsai Híradó is beszámolt (XXX. évfolyam, 3. szám, 2018. március, 17. oldal):





A felnőtt bajnokságban Benkó Ádám, Garami Dániel, Garami Bence, Kőházi Eszter és Mári Menyhért jutott játéklehetőséghez, utóbbi  a megye B-ben is bemutatkozhatott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése