2018. szeptember 20., csütörtök

Megye B: vereséggel felérő vereség

Kikapott az újonc Csemő otthonában megye B-s csapatunk. Az eredmény reális, új igazolásai révén a hazaiak állománya erősebb, mint a miénk. Nem vallottunk szégyent, de a vereség az vereség. Nincs minek örülni.


Tény, hogy a megye C ezüstérmese dobogóesélyessé izmosodott ebben az osztályban is. A Pintér Nándor és Olgyay György mellé érkezett Erdey Pállal és Varga Sándorral legalább négy 70% feletti játékosuk van, ami garantálja, hogy a csemőiek az élmezőnyben végeznek majd.


"Szemtôl szembe! Így kivánja tisztességünk."

Két erős párosuk is van, ezt kénytelenek voltunk elismerni az első összecsapások után. Ámbár: Szász András és Mári Sándor 5.2-re vezetett a döntő játszmában a rutinos Erdey-Varga pár ellen, azaz kezdhettünk volna döntetlennel is. Helyette 0:2-vel kezdtünk.

Egyesben átmenetileg sikerült felzárkóznunk. Mi jöttünk ki jól a Mári - Pintér, a Tímár Gyula - Olgyay és a Váradi Gyula - Erdey párosításból is. Ekkor, 3:3-nál volt utoljára egyenlő az állás...

A remény a jó eredményre a következő körben szállt el: mind a négy meccset elvesztettük (3:7). Az újabb fordulóban csak tartani tudtuk a különbséget (5:9), ami az addig látottak alapján el is döntötte a találkozót. A hazaiak sikerét Pintér Nándi gyorsan be is biztosította, vagyis az utolsó három összecsapás már tét nélkül zajlott. 


Nehéz eldönteni, hogy a 6:12 a valós viszonyokat tükrözi-e: az asztalról nem ütöttek le minket, és az ellenfélnél sem maradt senki sem veretlen. Mégis, a jegyzőkönyv alapján is kiegyensúlyozottabb összteljesítményt nyújtó csapat megérdemelten nyert. 

Mivel azonban pingpongról, a magyar ötödik ligáról és csemői barátainkról van szó, ez olyan nagyon nekünk sem fáj.



A megye B 1. fordulójában: 

Csemői Palotás SE I. - Albertirsai SE I. 12:6


Részletes eredmények ITT.
  




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése