2018. szeptember 6., csütörtök

Volt egyszer egy városi bajnokság, avagy pingpong mindhalálig

A minden év áprilisában sorra kerülő városi bajnokság indulóinak létszáma évről évre gyarapszik. Bár szó sincs véres küzdelemről, hiszen a környező egyesületek játékosai, barátaink alkotják a mezőnyt, a színvonal is egyre emelkedik.



Az egyéni verseny dobogósai
(Balról: Mári, Szász, Nem tudjuk ki, Singljár)
Idén 33-an álltak asztalhoz; nagyjából ennyi, amit a terem, a lebonyolítás és az időpont - este hét után kezdtünk, háromig toltuk - elbír.

Egyéniben a Maglódban szereplő Nagy András volt a címvédő, ezúttal azonban csekély eséllyel pályázott a győzelemre: NB III-as pingpongosként csak ütőtesztelés céljából, szemcsével állhatott asztalhoz a megye B-s, megye C-s nevezőket befogadó eseményen. Mivel ebben a sportágban nem mindegy, milyen eszköz van a játékos kezében, András el is vérzett a csoportkörben.  
Távollétében a verseny hazai specialistája, Singljár Mihály villogott leginkább. Nem tudni, miért, Miska a városi bajnokságra mindig csúcsformában érkezik. Ezúttal végigverte szinte az egész irsai első csapatot, és egészen a döntőig menetelt. A végső győzelem nem lett az övé, mert a fokozatosan belelendülő csemői Olgyay György a fináléban már ellenállhatatlanul játszott. (Sebaj, jövőre Ő is kipróbálhatja magát szemcsével...) A harmadik helyen két albertirsai, Szász András és Mári Sándor osztozott.   


Burka Zoltán engedélyt kér felesége keresztapjától,
Tímár Gyulától, hogy maradhasson
az éjszakai páros versenyen is. A háttérben Pető Miki
sportszerűen szurkol neki

A vigaszág is érdekes, izgalmas párharcokat hozott. Az első helyet végül a tápiósági Darula Norbert szerezte meg, Burka Zoltán (ASE), valamint a két csemői, Palotai Mariann és Molnár József előtt.  

Az éjszakai párosra a legkitartóbb 18 ember nevezett. Az irányított sorsolással kialakított 9 pár 3 csoportba került, ahonnan az elsők jutottak az "A" döntőbe, a másodikok a "B"-be, a harmadikok a "C"-be. A bajnok a Kovács László - Pintér Nándor (Albertirsa - Csemő) kettős lett, megelőzve Nagy Ferencet és Mári Menyhértet (Pilis - Albertirsa) és a Singljár - Burka duót.

Kicsit mindenkit elhasznált ez az április 6-i, 7-i versenynap, de jövőre  nekifeszülünk újra. Ha megéljük, és ez határozott célunk, 2019-ben, az Albertirsai SE alapításának 100. évfordulójának évében, a testvérvárosi kapcsolatokat kihasználva, nemzetközi eseményt rendezünk majd.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése