2019. szeptember 12., csütörtök

Bandika

Vereséggel kezdett második csapatunk a Pest megyei bajnokság C osztályában.



Amikor a forduló beharangozója megszületett, még nem tudtunk a tápiógyörgyei változásokról, de a mérkőzés napján már nem volt titok, hogy Baliczky András ebben az évben a megyei második és harmadik vonal között ingázik majd. Márpedig a hosszú éveken, lehet, hogy évtizedeken át a nemzeti bajnokságban szereplő, közkedvelt Bandika felbukkanása a megye c-ben kb. olyan, mint az első Dream Team-é volt a 92-es olimpián. Rajta kívül főleg Megyes Pétertől volt okunk tartani, aki ezen a szinten bármely csapat ellen jó lehet 2-3 győzelemre.


Dream Team, 1992
Valahogy megint nem készült kép a megye C-s csapatról... (forrás:   usab.com)



Tőlünk, és az eredményesség szempontjából ez volt a legnagyobb probléma, egyszerre hiányzott Singljár Mihály, Kovács László és Szelei Mihály. (Nem mintha az eredmény fontos szerepet töltene be azokban az amatőr ligákban, amelyekben szóhoz jutunk...) A szokásosnak mondható Burka Zoltán, Gecser Zsolt, Mári Menyhért trió ezúttal Ambrózi Bencével egészült ki, akinek ez volt az első csapatbajnoki mérkőzése. Ők, így teljes a kép, mind a négyen részt vettek a meccs előtti este-éjszaka rendezett városnapi versenyen...  

Az ASE II. tehát fáradtan és - gyakorlatilag - 0:5-ről kezdte a meccset.

Egyébként nem rosszul. A Burka - Gecser pár a könnyebb ellenfelet kapta, és magabiztos 3:0-val kiegyenlítette a másik asztalon összehozott hátrányt. Egyéniben Galvács Andráson és Lovas Gáboron reméltünk fogást találni. A bajnoki tapasztalattal felvértezett játékosok találtak is fogást, az újonc Ambrózi Bence nem; egy-egy szetten belül képes volt megszorítani ellenfeleit, szépen is játszott, de egy dolog stílusosan pingpongozni, és egy másik dolog nyerni. Viszont a "megyehárom" éppen arra való, hogy a kettőt megtanuljuk összekapcsolni.

Baliczky Bandika már túl van ezen a tanulási folyamaton: játszmát sem engedélyezett a mieinknek. Sajnos Megyes Petit is csak Burka Zoli kapta el, pedig még egy győzelem a legfiatalabb györgyei ellene plusz egy pontot jelentett volna. Bencének és Menyhértnek ezúttal nem volt számottevő esélye arra, hogy ezt a pluszt betegye a közösbe, Zsolt azonban, az utolsó körben, megtehette volna. Kisebb vitával tarkított, ötszettes mérkőzésen végül kikapott, így elmaradt az egyenlítés.


Megkövetjük a csapatot: készült kép!



A megye C 1. fordulójában:

Tápiógyörgye ASK III. - Albertirsai SE II. 10:8 


Részletes eredmények ITT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése