2019. szeptember 3., kedd

Párosban szép a nyár

Múlt szombaton a Varga Iván emlékverseny kedvéért ruccant át néhány albertirsai játékos a szomszéd megyébe.



Majdnem a teljes első csapat nevezett a lajosmizsei szezonkezdő eseményre: a bajnoki találkozókon leggyakrabban szereplő négyesből csak Tímár Gyula hiányzott. Ott volt viszont a férfi egyes 49 indulója között Mári Sándor, Szász András és Váradi Gyula

Mindhárman csoportgyőztesként jutottak a 32-es főtáblára, ahol az első kört szintén gond nélkül abszolválták. A nyolcaddöntőben Márit és Váradit összehozta a balsors - előbbi győzött, utóbbi kiesett -, Szász Andrásnak Cs. Nagy Gyula parancsolt megálljt. Mári Sándort egy másik csemői ütötte el a négy közé jutástól és az éremszerzéstől. Pintér Nándor szoros meccsen, de nem érdemtelenül nyert ellene. 

Később a csemői átok érte utol a Mári-Szász kettőst is, amely a Cs. Nagy-Pintér duótól szenvedett 3:2 arányú vereséget. Ez, szerencsére, már az elődöntőben történt. Előtte két győzelmet jegyeztek a mieink, egy fiatal kalocsai párost például 0:2-ről, két mérkőzéslabdát hárítva sikerült felülmúlniuk. Ennek fényében a megszerzett bronzérem teljesen megérdemeltnek tűnik.


A páros verseny érmesei (balra a két albertirsai)


A héten már elkezdődnek a megyei csapatbajnokságok küzdelmei. A mizsei verseny megfelelő erőfelmérő volt a rajt előtt, ráadásul megint kapcsolatba kerültünk egy nagyon jó szellemiségű közösséggel. A sikeres bajnoki szereplés mellett ennek a kapcsolatnak a gazdagodásában is bízunk.   


Kulturális lábjegyzet. 

A címben elferdítettük, kárpótlásul hallgassuk meg 
Ránki Dezső klasszikusát Horváth Tivadar előadásában:






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése