2019. szeptember 6., péntek

Biztató teljesítmények

Kezdeti elfogódottságát hamar levetkőzte, és végül biztosan nyert az Albertirsai SE I. Maglód III. ellen a bajnoki nyitányon.



Egyetlen mérkőzésből nem lehet, nem is szabad végleges következtetéseket levonni, mégis, ez az első fordulós találkozó fontos értékmérő volt mindkét csapat számára. A végeredmény valamennyire "beárazhatta" a feljutó vendégeket, és a közvetlen élmezőnnyel kacérkodó házigazdát is.


Albertirsai SE I.


A házigazdát, amely a szokottnál feszültebb volt eleinte. A Tímár Gyula - Váradi Gyula duó ki is kapott Doma Zsolttól és Gerencsér Norberttől. A két maglódi elég meggyőzőnek, stabilnak tűnt a szakértő közönség véleménye szerint is. Jó jel volt viszont, hogy a másik asztalon Szász András és Mári Sándor viszonylag könnyen verte a csak a párost vállaló Nagy Ferencet és partnerét, Varga Tamást (1:1).  

Az első egyéni meccsek aztán felborítottak minden előzetes elméletet. A Váradi - Doma, és a Szász - Gerencsér párharc is biztatóan alakult, s bár végül csak az egyik lett meg, látszott, hogy a TC éltáblásai sem verhetetlenek (2:2). Mári Sándor helyenként látványelemekkel gazdagított összecsapáson múlta felül Sándor Ferencet, Tímár Gyulának viszont nem ment a türelmes pingpong Varga Tamás ellen, és el is úszott az előzetesen - és utólag is - nyerhetőnek tűnő parti (3:3). 

Sajnos a második kör is döcögősen indult. Szász András ugyan javított a mérlegén, de Gerencsér Norbert megint felállt két szett hátrányból; másodszor Váradi Gyuszi volt az áldozat (4:4).


Maglódi TC III. (a fotókat Burka Zoltán készítette)


Valaminek történnie kellett, hogy ne forduljon pszichothrillerbe az este, és Mári Sándor gyorsan le is terelte a diadal útjáról Varga Tamást. A nagy fordulatot nem ez alapozta meg, hanem a lehiggadt Tímár Gyuszi sikere Doma Zsolttal szemben (6:4). 

Ez volt az az időszak,amikor befutott a péntek esti versenyre készülő szilágysomlyói küldöttség, és benézett a tornaterembe polgármester úr is,  vagyis igazán illett egy kis erőt mutatni... Jött is öt pontocska zsinórban (11:4). A hátralévő három meccsből Doma Zsolt ugyan elvitt egyet, de ennek nem volt már különösebb jelentősége. 

A 13:5-ös végkifejlet és a győzelmek megoszlása is biztató. A szettet sem veszítő Mári Sándor eredményes játékát a többiek roppant  kiegyensúlyozott teljesítménye támasztotta meg. Épp a maglódiak írták nagyon találóan a szezont felvezető posztjukban, hogy Albertirsának három darab második embere van. 

Ez a garanciánk  a jó szereplésre.


A megye B 1. fordulójában:

Albertirsai SE I. - Maglódi TC III. 13:5


Részletes eredmények ITT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése