2019. szeptember 9., hétfő

Igazi pingpongünnep volt

Albertirsa és Szilágysomlyó (Șimleu Silvaniei) testvérvárosi kapcsolatának 15., és az ASE fennállásának 100. évfordulója alkalmából városnapi versenyt rendeztünk szeptember 6-án este. 


2018-ban és 2019-ben vett részt Szász András szakosztályvezető és Mári Sándor utánpótlásedző a somlyói sportnapon. A meghívást - önkormányzatunk jóvoltából - most volt módunk viszonozni. 

Három játékos érkezett a partiumi kisvárosból. Velük együtt összesen 26-an álltak asztalhoz egyéniben, míg az éjszakába nyúló páros számra hét kettős nevezett. (A Romániából érkezett vendégeken és a hazaiakon kívül állandó edzőpartnereink, ceglédberceli és a tápiósági pingpongosok vettek részt az eseményen.)

A verseny ünnepélyes megnyitóján Albertirsa polgármestere, Fazekas László és Szilágysomlyó polgármestere, Cătălin Septimiu Țurcaș köszöntötte a megjelenteket. Utóbbi - hivatalos elfoglaltságai végeztével - még éppen visszaért az egyéni verseny hajrájára és a díjátadóra is.  


A képeket Garami Zsolt készítette

Az indulókat négy darab négyes és két ötös csoportba sorolta Lehel László versenybíró. A csoportokból az első két helyezett jutott a főtáblára, közülük az első négy kiemelt erőnyerőként. A többiek a vigaszágon folytathatták. 

Utóbbi kategóriában a tréningeket a napokban újrakezdő fiatal versenyzőnk, Mári Menyhért bizonyult a legjobbnak, megelőzve Németh Józsefet (Tápióság), és a két bronzérmest, Kaiser Jánost (Ceglédbercel) és Ambrózi Bencét (ASE).   

A főversenyt Menyhért édesapja, Mári Sándor nyerte, aki a döntőben emlékezetes meccset vívott a szilágysomlyói Mircea Blaga-val (3:2). A harmadik helyen Lévai István (Tápiósági KSK) és Tímár Gyula (ASE) osztozott.   

A páros versenyszámra főleg alkalmi duók álltak össze, így nem meglepő, hogy a bajnokságban is együtt szereplő Tímár Gyula és Váradi Gyula lett a bajnok. Második a Bujor Mag - Lévai István (Szilágysomlyó/Tápióság) pár, harmadik Gecser Zsolt és Szász András (ASE), valamint Viorel Sim és Mári Sándor (Szilágysomlyó/ASE).


Az egyéni verseny érmesei (balról): Mári Sándor, Mircea Blaga, Tímár Gyula, Lévai István


A kiváló hangulatú, barátságos légkörben lezajlott első Városnapi asztalitenisz-versenyt Albertirsa Város Önkormányzata, a Szi-Pa Nyomda és az Ibolya ajándékbolt támogatta. Köszönjük a magánszemélyként tett felajánlásokat Fazekas László polgármester úrnak és Szőke Károly képviselő úrnak, és persze mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárult a rendezvény sikeréhez, vagy jelenlétével megtisztelte szakosztályunkat. 


A verseny letölthető jegyzőkönyve:




További fotók ALBUMUNKBAN!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése