2019. szeptember 13., péntek

Csak erős idegzetűeknek

Izgalmas, az utolsó pontig nyílt mérkőzést vívtunk Csemő megerősödött második csapatával. Előzetesen  nem tudtuk, de a bajnokság egyik esélyesével csaptunk össze tegnap este. 


Ez a Csemő II. nyomokban sem emlékeztet arra a gárdára, amely a legutóbbi szezonban kivívta a megye B-s szereplés jogát. Idei legnagyobb fogásuk Pap Gergely, aki már újoncként tagja volt az akkor Extra Ligás Kecskemét keretének. A 25 éves játékos mostanában nem sokat edz, de a megye A múlt heti első  fordulójában így is három győzelemmel segítette klubját.

Új igazolás Kurtz György is, aki Szabó Tiborhoz hasonlóan stabil két partis játékosnak tűnik. (A rutinos Szabó tavaly  16 meccset játszott a C-ben, amiből 14-et meg is nyert.) Tegnap az örökifjú Varga Sándor és Erdey Pál tartott még velük. Ők legutóbb is B-t játszottak - hosszú pályafutásuk során persze megfordultak sokkal magasabb osztályban is -, és 85 illetve 61%-os eredményükkel bőségesen hozzájárultak csapatuk bajnoki ezüstérméhez és feljutásához.   

Ami biztos: Sanyi bácsi és Pap Gergő idén sokszor fogadja majd az ellenfelek gratulációit, és a  Palotás SE szakosztály-vezetésének nem nagyon kell aggódnia a "kiegészítő" emberek teljesítménye miatt sem. 






A mieinkről nem szükséges külön elemzést írni, hiszen csapatunk és játékospolitikánk nem változott: helyi és környékbeli játékosokra építünk, akik feltétlenül velünk gyakorolnak. Minden él nélkül írjuk ezt, hiszen tudjuk jól, van másfajta elgondolásnak is létjoga. Mindenesetre, amennyire lehet, mi szeretnénk megőrizni az irsai asztalitenisz baráti-közösségi és lokálpatrióta jellegét.

Ennek megfelelően nem variáltunk a párosok összetételén sem. Tímár Gyula  és Váradi Gyula sajnos nem bírt a Kurtz - Pap kettőssel, Szász András és Mári Sándor viszont 1:2-ről fordítva legyőzte  az Erdey - Varga párt (1:1).















Az egyes első körében csak Mári Sándor nyert. Gyuláink nem borították a papírformát, Szász András pedig ki-ki meccsen kapott ki Kurtz Györgytől (2:4). Utóbbi Váradi Öszit is megverte, de nem nőtt a hátrányunk, mert Szász szakosztályvezető úr megverte a csereként beállt Szabó Tibort, és egy igazi rangadó, a tavalyi egyéni teljesítmény lista  3. és 5. helyezettjének mérkőzése (Mári - Varga) után is mi örülhettünk. A Tímár - Pap derbit követően kevesebb okunk volt az örömre, ám ezzel előzetesen kalkuláltunk (4:6).

A következő kanyar majdnem hibátlanul alakult. Váradi Gyuszi és Tímár Gyuszi megszerezte első győzelmét, Mári Sándor pedig a harmadikat. Mári, a második szettől átvéve a játék irányítását, nem hatodik ligás színvonalú összecsapáson múlta felül Pap Gergelyt. Az egyetlen vereség Szász András neve mellé került, bár ő is nagyon közel állt a bravúrhoz (Szász - Varga 2:3).

7:7-es állásról kezdődött a hajrá, nem a legjobb leosztásban. A Váradi - Varga és a Szász - Pap meccsen hiába bíztunk a meglepetésben, a vendégek újra két pont előnyhöz jutottak. A döntetlenre még maradt esély: ehhez Márinak Kurtzot, Tímár Gyulának a még nyeretlen Szabó Tibort kellett legyőznie. Annak ellenére, hogy mindkét találkozó 3:0-val ért véget, nem állítjuk, hogy ez gond nélkül sikerült - de sikerült.  


Az előzetesen remélt győzelem elmaradt, a csemőiek összeállítását látva vizionált sima vereséget - egyáltalán: a vereséget - elkerültük. Erre pedig, ez egészen biztos, büszkék lehetünk mindannyian. 



A megye B 2. fordulójában: 

Albertirsai SE I. - CSemői Palotás SE II. 9:9 


Részletes eredmények ITT.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése